vendredi 11 mai 2007

# les balcons de ceyreste 2

figyelem: július 1. és szeptember második hétvégéje között a prefektúrák egyes érzékeny területeket lezárnak. indulás előtt tájékozódjunk!!

Ceyreste
útvonal: marseille-ből a50 autópálya, la ciotat kijárat (kb. 44 km); toulon-ból szintén a50, la ciotat kijárat (42 km). ceyreste, avenue eugene julien a sportpálya felé; megérkezve a sportösvénynél parkolhatunk.
a parkoló és a legmagasabb gerinc között kb. 350 m az eltérés.
induljunk el jobbra, át az ösvényt elzáró köveken, a sárga jelzést követve, egészen a 117 számú víztározóig, ahol balra fordulva vágjunk át a pélengarri völgyön, majd balra folytassuk a GR 51-en (piros-fehér jelzés). A GR 51 később csatlakozik a GR 98-hoz; az utolsó emelkedő után, a cabanon du marquis-nál remek kilátás nyílik embiez-től a calanquies-ig, la ciotat, bec de l'aigle, cap canaille, valamivel távolabb garlaban, baou de bretagne.... a megfigyelőtoronynál a baloldali ösvényen folytassuk; elhaladunk a cabanon des gardes előtt, majd jobbra, a pas d'ouillier felé. valamivel később a "ceyreste 1h10" táblánál forduljunk balra (sárga jelzés, majd sárga-zöld) - a lefelé vezető ösvény helyenként nehéz, a völgyben a csúszós kövek helyett balra a földúton folytathatjuk, egészen a csendőrség citernájáig. kb 50 méterrel később forduljunk jobbra, majd egy homokos ösvényen balra; a "ceyreste 15 mn" táblát ne kövessük, hanem folytassuk a grand caunet irányába, a camping felé vezető ösvényen, ahol visszaérünk kiindulópontunkhoz.
ha kedvünk úgy tartja, kezdhetjük a kirándulást balra, így elkerülhetjük a köves ösvényen való csúszkálást, cserébe viszont ugyanezen köves ösvényen kaptathatunk felfelé , de a visszaút így kevésbé fárasztó.

Aucun commentaire: